COOL (GLI)

COOL (GLI)

Healthpower(GLI)Wist je dat: In Utrecht Zuidwest (Kanaleneiland, Transwijk, Dichterswijk/Rivierenwijk) had in 2018 35% van de volwassen ouder dan 19 jaar, 32% van de inwoners tussen de 19 en 64 jaar en 56% van de 65-plussers overgewicht of obesitas. Daarnaast sportte 56% van de inwoners van Kanaleneiland 12 keer of meer per jaar. Dit betekend dus dat bijna de helft van de Kanaaleilanders minder dan 1 keer per maand sport! Ongezond eten, te weinig bewegen, slecht slapen en stress, het zijn allemaal factoren die kunnen leiden tot vervelende gevolgen. Zo kun je op korte of lange termijn te maken krijgen met bijvoorbeeld diabetes type 2, hart- en vaatzieken, verschillende vormen van kanker en aandoeningen aan het bewegingsstelsel. Om het risico op deze en andere vervelende aandoeningen en ziekten te verkleinen, is het van belang om een gezonde leefstijl aan te nemen. Hoe ziet jouw leefstijl eruit en wat kan en wil jij nog verbeteren?
Met gerichte lichaamsbeweging en training krijgt u meer controle over het lichaam, zelfvertrouwen en wordt de kwaliteit van het bewegen en leven verbeterd. Dit zijn punten waaraan wij werken tijdens de valpreventie cursus. COOL  De gecombineerde leefstijlinterventie COOL bij ABCesar is gericht op het stapsgewijs verbeteren van jouw leefpatroon om zo een levenslange verandering van de leefstijl te realiseren met als uiteindelijke doel het verliezen van gewicht, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Individueel

  • Tijdens het intakegesprek vragen wij meer over jouw doelen, hulpvraag, mogelijkheden en wensen. Daarnaast doen wij een motivatiecheck, want het vraagt wel wat tijd en energie van jou om het programma succesvol te doorlopen! Wij nemen ook jou huidige gedrag onder de loep en maken doelen waarop jij je wilt ontwikkelen.
  • Tussentijdse sessie: Op deze momenten krijg je intensievere begeleiding van jouw therapeut. In deze gesprekken kun je vertellen wat er juist goed of minder goed gaat en kunnen wij jouw hier passende hulp, tips en adviezen in geven.
  • Tijdens de eindgesprekken kijken wij in hoeverre jij jouw persoonlijke doelen hebt gehaald en wordt er een vooruitblik gemaakt naar de toekomst.

  In groepsverband Tijdens de groepssessies van COOL gaan wij in een groep van vaste deelnemers dieper in op de volgende thema’s: voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning. Je krijgt in deze groepssessies niet alleen informatie over de verschillende thema’s, maar jullie gaan ook al praktisch aan de slag. Zo maak jij direct een begin om op deze thema’s jouw leefstijl te verbeteren!  

Informatie
Voor wie?
Wat gaan we doen
Waar en wanneer
Vergoeding
Verwijzing
Afspraak maken