Psychsomatische oefentherapie

Psychsomatische oefentherapie

Psychsomatische oefentherapieStress Wist u dat… stress gezond is en nodig hebben om goed te kunnen presteren, onszelf te motiveren en het beste uit onszelf te halen?
Stress wordt ongezond wanneer de stress niet voldoende wordt afgewisseld met ontspanning en herstel. Oftewel stress moet aan en uit kunnen. Zodra er sprake is van teveel of langdurige verhoogde stress, dreigt het gevaar dat lichaam en geest zich onvoldoende kunnen herstellen, met als gevolg lichamelijke en/of psychische klachten en verminderde prestaties.

De psychosmatiek gaat uit van een gezond evenwicht tussen lichaam en geest. Onder invloed van allerlei stressoren die het leven ( cultuur, opvoeding en maatschappij ) met zich meebrengt kan dit evenwicht uit balans raken. In het leven van nu neemt het hoofdwerk steeds meer plaats in van het lichaamswerk en krijgen we door toename van het digitale leven steeds meer prikkels langdurig te verwerken. Als we deze middelen niet bewust uitzetten kan dit 24/7 doorgaan en is er te weinig ruimte om hiervan te herstellen en raak je uit balans, vermindert de veerkracht en kunnen er klachten ontstaan op verschillende gebieden;

Lichamelijk
aanhoudende moeheid, slaapproblemen, gespannen nek-, schouder- of arm- spieren, spanningshoofdpijn, lage rugpijn, misselijkheid, maag-darmstoornissen, verminderde weerstand, pijn/druk op de borst, hartkloppingen, benauwdheid, duizeligheid, verhoogde bloeddruk.

Psychisch
niet meer tot rust komen, gejaagdheid, concentratievermindering, vergeetachtigheid, piekeren, besluiteloosheid, prikkelbaarheid, irritatie, somberheid, angst, niet meer kunnen genieten, lusteloosheid, desinteresse, onzekerheid, verminderd zelfvertrouwen.

Gedragsmatig
minder presteren, meer fouten maken, chaotisch gedrag, woede uitbarstingen en huilbuien, bijna ongevallen, meer roken, overmatig alcoholgebruik, toegenomen gebruik van slaap- en kalmeringsmiddelen, vermijden van sociale contacten.

De psychosomatische oefentherapeut geeft je mogelijkheden om u klachten, leven en gezondheid positief te beïnvloeden en de oorzaken van ongezonde stress aan te pakken.
De therapie richt zich op het verbeteren van het contact met het lichaam, spanningen/triggers te herkennen deze te neutraliseren en of mee om te gaan met als gevolg dat lichaam en geest tot rust kan komen, herstelt en terug in zijn kracht komt.

 

Informatie
Voor wie?
Wat gaan we doen?
Waar en wanneer

• ABCesar is gevestigd in Gezongheidcentrum Kanaleneiland
Bernadottelaan 6C
3527GB, Utrecht

• De behandelmomenten worden samen met u ingepland op de voor u zo gunstig mogelijke tijden.

• Meer informatie over onze openingstijden vind u op de website maar u mag ten alle tijden telefonisch contact met ons opnemen of langs komen.

Vergoeding
Verwijzing
Afspraak maken